KWALITEIT DOOR KENNIS EN ERVARING

Over ons

Willem Ruizendaal is oprichter en eigenaar van Ruiz btw-advies en staat voor eerlijke en realistische advisering van cliënten. Na 17,5 werkzaam te zijn geweest bij de Belastingdienst, werd hij in 1992 gevraagd de overstap te maken naar één van de ‘Big Four’ belastingadvieskantoren. Na 24 jaar als Sr. Manager in de btw-adviespraktijk van dat kantoor te hebben gewerkt, heeft hij besloten zelfstandig verder te gaan.

Willem Ruizendaal heeft zich tijdens het dienstverband bij de Belastingdienst bezig gehouden met het onderzoeken van bedrijfsadministraties en het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures. In zijn laatste dienstverband heeft hij zich bezig gehouden met advisering van cliënten op het gebied van de omzetbelasting (zowel nationaal als internationaal), overdrachtsbelasting en autobelastingen. Daarnaast heeft hij geadviseerd omtrent de inrichting van btw-administraties, opstellen van verzoeken om btw-teruggaaf en het indienen van btw-aangiften en heeft hij bezwaar- en beroepsprocedures gevoerd. Binnen dit kader heeft hij ruime kennis en ervaring opgedaan en zich met name gespecialiseerd in de btw-problematiek met betrekking tot gezondheidszorg en automotive.

Grote successen heeft hij behaald met btw-procedures inzake btw-teruggaaf op zegels bij veel tankstationexploitanten van bijna alle grote merken, teruggaaf van betaalde btw op privé-gebruik auto bij een groot aantal autodealerbedrijven oplopend tot 77% van de afgedragen btw-bedragen en grote teruggaven van btw op algemene kosten bij gezondheidszorginstellingen.